Ajankohtaista

20.03.2024

Uudistetut vastuullisuussivut tuovat vastuullisuustyömme näkyväksi

Vastuullisuusstrategiamme tavoitteena on maksimoida toimintamme myönteiset vaikutukset sekä minimoida ympäristöjalanjälkemme. Sen edistämiseksi olemme ottaneet jo monia pieniä ja suurempiakin askelia ja haluammekin kertoa niistä teille päivitetyillä vastuullisuussivuillamme. Esittelemme sivuilla neljä konkreettista tekoa, joilla pienennämme ympäristövaikutuksiamme. Näitä ovat yrityksemme hiilijalanjäljen laskeminen, kuljetustemme hiilijalanjälkeä pienentävä Kaukokiidon BIO-palvelu, kierrätysalumiinin hyödyntäminen tuotteissamme sekä materiaalien tehokas kierrätys kiertotalouden mukaisesti. Näiden toimien avulla vähennämme toimintamme ja tuotteidemme ilmastovaikutuksia ja edistämme materiaalien kiertoa ja kiertotaloutta.

Viime vuonna julkaisimme ensimmäisen vastuullisuusraporttimme. Raportti kertoo kootusti miten kolme vastuullisuustyömme pääteemaa eli turvallinen ympäristö ja laadukkaat tuotteet, hyvinvoiva henkilöstö ja yhteisö sekä hiilineutraalin kiertotalouden edistäminen toteutuvat yrityksessämme.

Tutustu uusimpaan vastuullisuusraporttiimme tästä

01.02.2024

Vastuullisuustyömme etenee - Kaukokiidon BIO-palvelu käyttöön

Haluamme olla edelläkävijä vastuullisessa yritystoiminnassa ja meille vastuullisuus tarkoittaa konkreettisia tekoja. Olemme ottaneet käyttöön Kaukokiito BIO-palvelun, joka vie meidät askeleen lähemmäs päästötöntä huomista. Palvelun avulla vähennämme kuljetustemme hiilijalanjälkeä jopa 90 %! Näin myös tuotteidemme ilmastovaikutus pienenee.

Kaukokiito BIO-palvelussa käytetään uusiutuvaa dieseliä, joka valmistetaan 100 % uusiokäytettävistä raaka-aineista, kuten jätteistä. Vähäpäästöisenä polttoaineena uusiutuva diesel palaa puhtaasti ja kestää hyvin kylmää. Tavaraliikenteessä on haasteellista varmistaa, että tietyt lähetykset kulkevat autossa, joka on tankattu uusiutuvalla dieselillä. BIO-palvelussa Kaukokiito tankkaa lähetystemme päästövähennystavoitetta vastaavan määrän uusiutuvaa dieseliä kuljetusverkostoonsa.

BIO-palvelun etuna on myös selkeä ja asiakasdataamme perustuva päästöraportointi.

Vastuullisuus on tekoja ja valintoja kohti päästöttömämpää ja parempaa tulevaisuutta.

12.01.2024

Tarkista liukuportin turvareunan pariston toiminta

Kovat pakkaset ovat palaamassa, joten nyt on viimeistään aika tarkistaa liukuportin turvareunan toiminta.

Turvareuna on turvalaite, jonka toiminnan voi testata painamalla sitä kädellä kun portti on sulkeutumassa. Tällöin LED-valon pitäisi välähtää ja portin pitäisi pysähtyä, ja sitten avautua uudelleen. LED-valo välähtää uudelleen kun reunaa ei enää paineta.

Paristo suositellaan vaihdettavaksi kerran vuodessa.

Tarkemmat ohjeet pariston vaihtamiseen löytyy liukuportin huolto- ja käyttöohjeesta.

05.01.2024

Saher-Aidat sponsorina Rasmus Lehikoiselle

Teimme sponsorisopimuksen Rasmus Lehikoisen kanssa. Rasmus juoksi mm. SM-viestihopeaa Polvijärven Urheilijoiden joukkueessa viime kesänä. Toivotamme Rasmukselle hyvää kisamenestystä tuoreelle vuodelle!

uutiskuva
Rasmus Lehikoinen
16.10.2023

Kotimainen luottokumppani

Olemme kotimainen perheyritys, jolla on jo lähes 40 vuoden kokemus aita- ja porttitarvikkeiden valmistuksesta. Valmistamme panssariverkot ja portit tehtaallamme Nurmeksessa Pohjois-Karjalassa. Vastuullisuustyömme kantavana ajatuksena on valmistaa kestäviä, pitkäikäisiä ja kierrätettäviä tuotteita huolehtien työntekijöidemme turvallisuudesta ja viihtyvyydestä.

Tyytyväinen asiakas on meille kunnia asia – mitä lupaamme sen myös pidämme!

uutiskuva
25.09.2023

Referenssikohteena Scanpole Oy

Saimme toteuttaa Scanpole Oy:n kyllästämön ympärysaidan ja portit. Aitaa asennettiin kohteeseen yhteensä n. 2,5 km ja liukuportteja sääsuojakatoksilla 6 kpl. Aitaan hyödynnettiin asiakkaan omat puupylväät.

On ilo suunnitella ja toteuttaa projekti, kun asiakkaan tahtotila on saada pitkäikäisiä, helppohoitoisia ja toimintavarmoja ratkaisuja, vaikka usein ensihankintana kulut voivatkin olla suuremmat kun minimibudjetilla toteutetut ratkaisut. Usein kulut maksavat itsensä kyllä ajan saatossa takaisin, sillä esimerkiksi sääsuojakatokset helpottavat paljon porttien talvikunnossapitoa. Asiakas hankki porteille myös jykevät törmäyssuojat, jotka toteutti Nurmeksen Teräsmyynti.

uutiskuva
uutiskuva
uutiskuva
15.09.2023

Verkonkutojan pyöreät vuodet ja pitkä työura

Juhlistimme tehtaallamme kakkukahvien merkeissä työntekijämme Jussin 60-vuotissyntymäpäiviä sekä 35-vuotista työuraa verkonkutojana. Paljon Onnea Jussille!

uutiskuva
uutiskuva
01.09.2023

Muista tarkistaa GSM-ohjatun porttikoneiston toimivuus, ennen kuin 3G-verkko sulkeutuu

3G-verkkojen sulkeutuessa on tärkeää tarkistaa, että GSM-ohjatut porttikoneistot toimivat myös jatkossa.

Vanhemmat ohjauslaitteet (GSM Gate 1000 ja Wigi 3G) tulevat toimimaan 2G-verkossa ja niiden osalta on varmistettava, että puhelinliittymä tukee 2G-verkkoa. Lisäksi SIM-kortin tulee olla hankittu vuonna 2010 tai sen jälkeen.

Uudempi Wigi 4G (v. 2022 alkaen) toimii hyvin jatkossakin.

Lisätietoja p. 010 525 8202

04.08.2023

Vastuullisuussivumme on nyt julkaistu

Yritysvastuu on meillä Saherilla ollut pitkään toimintamme keskiössä, mutta vuodesta 2022 lähtien olemme tehneet siitä näkyvämpää ja olemme alkaneet kehittää sitä järjestelmällisesti. Vuonna 2022 laskimme hiilijalanjälkemme ja lähdimme muuttamaan toimintaamme entistä hiilineutraalimmaksi mm. pienentämällä käyttämiemme raaka-aineiden hiilijalanjälkeä. Laadimme ensimmäisen vastuullisuusohjelmamme tänä keväänä ja samalla julkaisimme ensimmäisen vastuullisuusraporttimme koskien vuotta 2022.

Vastuullisuustyömme kantavana ajatuksena on valmistaa kestäviä, pitkäikäisiä ja kierrätettäviä tuotteita huolehtien työntekijöidemme turvallisuudesta ja viihtyvyydestä. Vastuullisuusohjelmassamme on määritelty kolme strategista vastuullisuusteemaa:

1. Turvallinen työympäristö ja laadukkaat tuotteet

2. Hyvinvoiva henkilöstö ja ympäröivä yhteisö

3. Hiilineutraalin kiertotalouden edistäminen

Tavoitteenamme on toimia markkinoilla suunnannäyttäjänä ja edelläkävijänä vastuullisessa yritystoiminnassa. Omilla valinnoillamme haluamme hillitä ilmastonmuutosta ja tukea kiertotaloutta sekä tehdä oikeasti vastuullisia tekoja. Vastuullisuustyössämme huomioimme tuotteiden koko elinkaaren aina tuotekehityksestä kierrätykseen. Tavoitteenamme on pienentää tuotteidemme ympäristöjalanjälkeä kaikissa elinkaaren vaiheissa kuten raaka-ainevalinnoissa, varaosien saatavuudessa ja jätehuoltoa suunniteltaessa.

Haluamme kaikin tavoin panostaa työturvallisuuden ohella myös henkilöstömme hyvinvointiin ja työviihtyvyyteen. Työtyytyväisyyskyselyssä saimme työntekijöiltämme arvosanaksi huikeat 9,3 (4–10 asteikolla). Meillä työsuhteet ovatkin usein pitkiä, yli 10 vuotta kestäviä. Toimitusjohtajamme Tenho on usein kommentoinutkin, että tavoitteenamme on, että työntekijät siirtyvät meiltä terveinä viettämään antoisia eläkepäiviä.

Jatkamme työtä vastuullisuuden parissa turvallisen ja hyvinvoivan työympäristön ylläpitämiseksi sekä tehokkaiden kiertotalouden ilmastotoimien vauhdittamiseksi. Vastuullisuustyössämme tärkeässä roolissa on uusi vastuullisuusohjelmamme ja sen toteuttaminen.

Tutustu uusiin Vastuullisuus -sivuihimme, josta löydät myös uunituoreen vastuullisuusraporttimme: https://saher.fi/laatu-ja-vastuullisuus/vastuullisuus

Lisätietoja antaa Tiia Toivanen, puh. 010 525 8209

31.07.2023

Saherin loimilähtö 22.7.2023

Saherin loimilähdön Joensuun raveissa 22.7.2023 voitti Manstone Two U, ohjastaja Veli-Pekka Toivanen.

uutiskuva
09.05.2023

Yhteistyö Image Wearin kanssa

Olemme vaihtaneet työvaatetoimittajaa ja uusi yhteistyökumppanimme on Image Wear, joka on pitkällä vastuullisuuden saralla. Päädyimme valitsemaan Image Wearin heidän toimintaperiaatteiden ja vastuullisuuden vuoksi. Hyvänä esimerkkinä vastuullisuudesta kertoo se, että Image Wear ottaa meiltä käytöstä poistetut työvaatteet takaisin ja kierrättävät ne. Vanhoista työvaatteista tehdään mm. puiston penkkejä.

Image Wearin toimintaperiaatteista ja vastuullisuudesta voit lukea tästä.

12.01.2023

Valmistimme kamiinoita sodan keskelle

Valmistimme yhteistyössä kahdeksan muun Pielisen Karjalan metallialan yrityksen ja Riverian ammattioppilaitoksen kanssa 50 kamiinaa. Meidän osuutemme projektissa oli hitsata 20 kappaletta valmiiksi. Kamiinat lahjoitetaan sodan aiheuttamasta energiapulasta kärsivään Ukrainaan. Apua Ukrainaan-yhdistys hoitaa kuljetuksen perille lähiviikkojen aikana. Kamiinamalli on suunniteltu Lappeenrannan LUT-yliopistossa. Yliopisto jakoi kamiinan kuvat kotisivuillaan ja rehtori Juha-Matti Saksa haastoi marraskuussa kaikki suomalaiset mukaan talkoisiin.

uutiskuva
Kamiinoita voi käyttää ruuan valmistukseen ja asuntojen lämmittämiseen.
07.12.2022

Laskimme tuotannon ja raaka-aineiden hiilijalanjäljen

Laskimme tänä vuonna tuotantomme hiilijalanjäljen ja aiomme sen pohjalta asettaa tavoitteita hiilipäästöjemme alentamiseksi. Laskelmissa huomioitiin Saher-Aitojen sekä Saherasennuksen lämmityksen, sähkön kulutuksen, polttoaineiden sekä aitojen ja porttien pääraaka-aineiden eli teräksen, alumiinin ja betonin hiilipäästöt. Olemme jo aiemminkin kiinnittäneet huomioita omiin päästöihimme ja valinneet sen vuoksi vain 100 % uusiutuvaa sähköä, joten siksi lämmityksen, sähkön ja omien ajoneuvojen ja työkoneiden päästöt jäivät 7 % kokonaispäästöistä. Sen sijaan laskelmien perusteella aitojen ja porttien raaka-aineet, eli teräs, alumiini ja betoni ja niiden kuljetus vastasivat 93 % koko yrityksen hiilipäästöistä.

Yritysvastuuseen olemme panostaneet jo pitkään ja hiilipäästöjen laskeminen on osa Saherin vastuullisuustyötä. Toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa ja ilmastoasiat ovat nousseet yhä tärkeämmäksi tekijäksi yrityspuolella. Yrityksiltä odotetaan myös yhä enemmän tietoa hiilipäästöistä ja siksi halusimme panostaa nyt päästölaskelmiin. Vasta laskemalla oman hiilijalanjälkemme saamme varmuuden siitä, mistä omat päästömme aiheutuvat ja siten pystymme valitsemaan tehokkaimmat tavat pienentää niitä. Laskelmat Saherille toteutti Macon Oy.

Vastuullisuus näkyy tuotteissamme. Porteillemme ja panssariaidoillemme sekä aitauspalveluille on myönnetty Avainlippu -tunnus, joka toimii osoituksena suomalaisesta työstä ja Suomessa valmistetuista tuotteista. Käytämme tuotannossamme pääosin suomalaista ja eurooppalaista alkuperää olevia raaka-aineita, jolloin niiden kuljetuksista aiheutuvat päästöt voidaan minimoida ja myös niiden tuotannosta aiheutuvista päästöistä saadaan usein paremmin tietoa. Olemme hoitaneet myös jätelain mukaisen pakkausten tuottajavastuun, joka koskee merkittävää osaa yrityksistä, jotka maahantuovat pakattuja tuotteita tai pakkaavat tuotteitaan erilaisiin pakkauksiin. Tuottajavastuu on hoidettu Rinki Oy:n kautta.

Seuraavaksi lähdemme laatimaan laajempaa vastuullisuussuunnitelmaa, jossa huomioidaan myös keinot ja tavoitteet hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

uutiskuva
11.11.2022

Referenssikohde: Vihtakosken voimalaitos

Tämän syksyn aikana valmistui Vihtakosken voimalaitoksen aitaurakka. Voimalaitoksen ympärillä olevassa maastossa oli suuria korkeusvaihteluita, joten elementtiaidan asentaminen oli varsin haastavaa. Kokeneet ja ammattitaitoiset asentajamme saivat kuitenkin asennuksen suoritettua varsin hienosti, joten lopputulokseen voi olla tyytyväinen. Alla pari valokuvaa kohteesta.

Vihtakosken voimalaitos sijaitsee Jänisjoessa Joensuussa entisen Kiihtelysvaaran kunnan alueella. Se valmistui käyttökuntoon vuonna 1952. Vihtakoski on PKS:n omistamista kymmenestä vesivoimalasta viidenneksi suurin ja se jauhaa sähköä 7 000 megawattituntia vuodessa. (lähde: pks.fi)

uutiskuva
uutiskuva
31.10.2022

Marko Mononen hävisi niukasti

Viime viikon lauantaina käytiin tiukka tv-ottelu Järvenpäässä. Sponsoroimamme Marko Mononen otteli Janne Rantasta vastaan ja hävisi niukasti. Ottelu näytettiin AlfaTV:llä viime lauantaina (29.10.).

Marko oli valmistautunut otteluun huolella niin hyvin kuin työn ohessa se on ollut mahdollista. Ensimmäistä kertaa ammattinyrkkeilyurallaan Monosen painot olivat jopa alle raskaan keskisarjan rajan (79,4 kg), sillä punnituksessa vaaka näytti lukemaa 79,3 kg. Pudotus on hurja, sillä vielä toukokuussa miehen paino huiteli 100 kg päälle.

uutiskuva
Kuvassa oikealla Marko Mononen ja vieressä kulma-avustaja Markku Hiltunen.
30.09.2022

Suomen Team Rynkeby -joukkue keräsi huiman summan

Saher-Aidat sponsoroi viime kesänä Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkuetta, joka pyöräili Pariisiin 8.–16. heinäkuuta 2022.

Suomen Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue onnistui koronaviruspandemian ja epävarman taloustilanteen aiheuttamista haasteista huolimatta keräämään huiman 912 463,70 euron lahjoituspotin, joka jaettiin Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle lauantaina 24.9. Vantaalla.

Aamu Säätiön Laura Paasio välitti kiitoksensa kaikille: Aamu Säätiölle yhteistyö Team Rynkebyn kanssa on hyvin merkittävää ja olemmekin jälleen suuresti kiitollisia saadusta tuesta. Vuosittainen tuki mahdollistaa Aamulle rahoittaa laaja-alaisesti ja pitkäjänteisesti lasten eri syöpien tutkimustyötä. Parhaiden syöpähoitojen edellytyksenä olevien kliinisten hoitotutkimusten lisäksi voimme nyt myös rahoittaa perustutkimusta.

Samoin myös Sylva Ry'n Marika Aro kertoi viestissään: Sylva ry on erittäin iloinen ja kiitollinen siitä, että Team Rynkeby onnistui jälleen keräämään rahaa hyvään tarkoitukseen. Lahjoitetut varat käytetään syöpään sairastuneiden lasten perheiden psykososiaalisen tuen hankkeisiin.

uutiskuva
Kuvassa sponsoroimamme tiimijoukkue
11.05.2022

Saher-Aidat mukana tukemassa Team Rynkebytä

Saher-Aidat sponsoroi Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkuetta, joka pyöräilee Pariisiin 8.–16. heinäkuuta 2022.

Tulevana kesänä 2 200 Team Rynkebyhyn osallistuvaa pyöräilijää hyppää satulaan ja polkaisee matkaan kohti Pariisia kerätäkseen rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Kerätyt varat menevät Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle, jotka tekevät tärkeää työtä lasten syöpätutkimuksen edistämiseksi ja syöpäsairaiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä tukemiseksi. Iso osa kerätyistä varoista saadaan lahjoituksina yrityksiltä, jotka lähtevät mukaan hankkeen sponsoreiksi. Saher-Aidat on solminut Team Rynkebyn kanssa tänä vuonna tiimi -sponsorisopimuksen.

22.03.2022

Tenho Toivanen 60 vuotta

Toimitusjohtajamme Tenho Toivanen täytti juuri 60 vuotta. Juhlistimme Tenhon syntymäpäiviä toimistolla kakkukahvien merkeissä ja annoimme lahjat, jotka ovat saajansa näköiset. Paljon Onnea Tenholle!

uutiskuva
14.03.2022

Henkilöstön osaamista on päivitetty

On tärkeää kehittää ja päivittää henkilöstön tietotaitoa. Talven aikana henkilökunta on käynyt läpi osaamistaan mm. työturvallisuuden ja ensiaputaitojen osalta. Viimeisimpänä järjestettiin kaksipäiväinen ea-kurssi, joten nyt henkilöstön ensiaputaidot on ajan tasalla.

uutiskuva
Defibrillointi on osa tehokasta peruselvytystä ja laitteen käyttö opetetaan aina ensiapukurssilla. Saher-Aitojen sydäniskuri on rekisteröity defi.fi -sivustolle.