en

Yritysvastuu Saherilla

Vastuullisuus on yhä tärkeämpää meille Saherilaisille sekä asiakkaillemme ja omistajillemme. Siksi haluamme toimia markkinoilla suunnannäyttäjinä ja edelläkävijöinä vastuullisessa yritystoiminnassa.

Lähes 40 vuoden osaamisella valmistamme kestäviä, pitkäikäisiä ja kierrätettäviä rakennustuotteita huolehtien työntekijöidemme turvallisuudesta ja viihtyvyydestä. Omilla valinnoillamme haluamme hillitä ilmastonmuutosta ja tukea kiertotaloutta ja tehdä vastuullisia tekoja.

Saherin porteilla, panssariaidoilla sekä aitauspalveluilla on Avainlippu –tunnus, joka on osoitus suomalaisesta työstä ja Suomessa valmistetuista tuotteista

Vastuullinen toimitusketju

Positiivisen muutoksen aikaansaamiseksi haluamme ymmärtää miten me voimme huomioida vastuullisuuden entistä paremmin toimitusketjun eri vaiheissa aina tuotekehityksestä kierrätykseen saakka.

Vastuullisuus

TUOTEKEHITYS: Toimintamme lähtökohtana ovat pitkäikäiset ja korjattavat tuotteet, jotka on valmistettu laadukkaista kestävistä raaka-aineista. Tuotekehityksessä huomioimme myös varaosien saatavuuden. Tuotekehityksessä tuotteiden laadulle ja kestävyydelle asetetaan kriteerit.

RAAKA-AINEET: Toimittajakuntamme koostuu toimittajista, joilla on asiantuntemusta laadukkaista raaka-aineista sekä kierrätysraaka-aineista ja niiden soveltuvuudesta tuotteisiimme. Käytämme mahdollisuuksien mukaan kotimaisia toimittajia.

VALMISTUS: Tuotannossa huomioidaan hiilijalanjälki ja siksi käytämme vain uusiutuvaa sähköä. Tuotannon hiilijalanjälkeä on pyritty pienentämään pitkään eri toimilla. Tuotannossa syntyneet jätteet lajitellaan ja hyödynnetään tehokkaasti. Tuotannossa pyrimme vähentämään ympäristövaikutuksiamme ja varmistamaan turvallisen työympäristön koko henkilöstölle.

TOIMITUS: Tehokkaat kuljetukset tuotannosta asiakkaillemme auttavat vähentämään ympäristövaikutuksia ja kasvihuonekaasupäästöjä. Toimituksissa noudatamme annettuja toimitusaikoja.

KÄYTTÖ: Panostamme tuotteiden laatuun ja käytettävyyteen. Tarjoamme alalla vallitsevien normien mukaisia, teknisiltä ominaisuuksiltaan kilpailukykyisiä tuotteita, jotka ovat luotettavia ja täyttävät asiakkaidemme tarpeet. Kiinnitämme erityistä huomiota tuotteiden hyvään asennettavuuteen ja huollettavuuteen.

KORJAAMINEN: Autamme asiakkaitamme pidentämään tuotteidemme käyttöikää tarjoamalla tuotteisiin varaosia.

KIERRÄTYS: Tuotteemme ovat valmistettu pääosin kierrätettävistä raaka-aineista.

Yritysvastuuraportti

Yritysvastuu on liiketoimintamme ytimessä. Haluamme luoda turvallisen ja viihtyisän työyhteisön, joka toimii kiertotalouden ehdoilla.

Saherin yritysvastuu rakentuu kolmen vastuullisuusteeman ympärille:

Turvallinen ympäristö ja laadukkaat tuotteet

1

Hyvinvoiva henkilöstö ja yhteisö

2

Hiilineutraalin kiertotalouden edistäminen

3

Kestävän kehityksen tavoitteet

Kestävän kehityksen tavoitteet (Sustainable Development Goals, SDG) ovat osa YK:n jäsenvaltioiden hyväksymää Agenda 2030-linjausta. Saherin vastuullisuustyö kytkeytyy tiiviisti kestävän kehityksen tavoitteisiin ja pyrimme edistämään seuraavia toimia omassa vastuullisuustyössämme:

Vastuullisuus

Laskimme vuonna 2022 hiilipäästömme selvittääksemme toimintamme hiilijalanjäljen. Olemme pyrkineet pienentämään sitä siirtymällä uusiutuvaan sähköön ja vaihtamalla valaisimet led-valaisimiksi.

Vastuullisuus

Kaikki tuotekehitys tehdään varaosasaatavuus edellä. Näin varmistamme tuotteiden pitkäikäisyyden ja korjattavuuden. Tuotteissamme käytetään kierrätettäviä raaka-aineita.

Vastuullisuus

Hyvin suunnitellut ja turvalliset tuotteemme takaavat rakentamisessa laadukkaan lopputuloksen.