en

Kierrätysalumiinin käyttäminen tuotteissa

Alumiini on yksi hyödyllisimmistä ja monikäyttöisimmistä metalleistamme. Se on joustavaa, kestävää ja kevyttä, eikä se ruostu. Alumiinia voidaan myös kierrättää lähes loputtomasti ilman, että sillä on vaikutusta alumiinin ominaisuuksiin. Nämä ominaisuudet tekevät alumiinista ihanteellisen vaihtoehdon monenlaisiin tuotteisiin – kuten myös meidän aita- ja porttituotteisiimme.

Olemme siirtyneet vuonna 2023 käyttämään primäärialumiinin ohella kierrätettyä alumiinia, sillä sen ominaisuudet vastaavat primäärialumiinin ominaisuuksia, mutta sen ympäristövaikutukset ovat merkittävästi pienemmät. Pääasiallinen kierrätysalumiinin toimittajamme on Mäkelä Alu Oy. Mäkelä Alun kierrätysalumiinituotteen Alupuren kasvihuonepäästöt ovat vain kolmasosa Euroopassa tuotetun primäärialumiinin päästöistä. Alupure valmistetaan kierrätysalumiinista, jonka raaka-aineena ovat Mäkelä Alun tuotannon sivutuotteet sekä jatkojalostusyrityksiltä ja asiakkailta palautuva alumiiniromu.

Lue lisää Alupuresta

Valitessamme toimittajia kiinnitämme huomioita yritysten vastuullisuuteen ja ilmastotoimiin. Mäkelä Alu on ISO sertifioitu yritys ja se pyrkii jatkuvasti vähentämään ilmastovaikutuksiaan.

Tuotteidemme raaka-aineet muodostavat merkittävän osan hiilijalanjäljestämme. Kierrätysalumiinia käyttämällä pystymme pienentämään hiilipäästöjämme merkittävästi. Valitsemalla kierrätysalumiinin voimme tuottaa korkealaatuisia tuotteita, mutta pienemmällä ilmastovaikutuksella.